duminică, 22 noiembrie 2009

Cum ajungi in Japonia?

Simplu.
In Japonia ajungi mult mai simplu decat credeam pana acum 2 luni. Costul avionului pe linia Bucuresti - Istambul - TOKIO (JAPAN) - Istambul - Bucuresti este de 530 EURO (DUS/INTORS), cumparat prin internet.

De la Bucuresti pana la Istambul zborul este 90 minute. In Istambul te poti caza in oras pana a doua zi la ora 17 cand se decoleaza spre TOKIO. la data cand am facut vizita edxista VIZA si era pentru o singura intrare in tara, deci la intoarcere am  mai platit odata. Restrictia a fost valabila NUMAI PENTRU ROMANI! Acum Turcia nu mai cere bani pentru viza la romani. In Istambul sunt multe de vizitat mai ales ca este Capitala Culturala Europeana.

A doua zi la ora 15 se merge la aeroport pentru ca avionul, BOIENG 777 decoleaza la ora 17, deci este timp si de vizitat fostul BIZANT prin centru dupa micul dejun de la Hotel. recomand cu caldura HOTELUL ARDEN din centrul orasului langa MOSCHEA ALBASTRA (47 EURO/camera dubla). Turkish Air Line ofera cazare la Hotel de 5* gratuit daca ai zorul intrerupt cu linile lor in ISTAMBUL. In acest caz seara se aterizeaza si dupa amiaza se decoleaza din Istambul si ;la dus si la intors.

Drumul de la aeroport (Havalimani) in centru si retur se face combinat cu metroul apoi cu tramvaiul (jetonul de acces in aceste mijloace de transport este de 1,5 lire turcesti). Punctele de jonctiune metrou/tramvai sunt doua.

Zborul de la Istambul la TOKIO pe New Tokyo International Airport (NARITA) este de 11 ore fara escala, peste Marea Neagra, Georgia, Mongolia, China, Corea de sud, Japonia. La intoarcere se zboara cu o ora mai mult, adica 12 ore.

Se decoleaza seara si se aterizeaza la prinz la dus, iar la intors se decoleaza seara la 17 si se aterizeaza tot seara la 20, dar se zboara in acelasi sens cu innoptarea potrivit fusului orar.

In filmulet sunt elemente tehnice de zbor si imagini deasupra Japoniei, inclusiv aeroportul ce este construit pe o insula artificiala.

Exista si alte variate de zbor, dar eu asta am experimentat-o. Se poate prin MOSCOVA, Paris, Roma,etc. Stiu ca unele compani de top din occident (ALITALIA, AIR FRANCE,etc. ) nu au tratat clientii asa cum am fost noi tratati (mancare, patura, papuci de casa, etc.) in aceiasi perioada.



Niciun comentariu: